В публикация, споделена хиляди пъти само във Фейсбук, се твърди, че

...
В публикация, споделена хиляди пъти само във Фейсбук, се твърди, че
Коментари Харесай

Голям скандал с Мангъров. В какво го замесиха

В публикация, споделена хиляди пъти единствено във Facebook, се твърди, че инфекционистът и педиатър доцент доктор Атанас Мангъров, е изказал мнение, че РНК имунизациите засягат половата система на децата.В обявата написа, че  " не се споделя истината, а РНК има непряк резултат като удряне на половите органи на децата “. В материала даже се твърди, че някои деца умират от тези ваксини.

Статията, която сякаш цитира лекаря от Инфекциозна болница в София доц. Мангъров, е достигнала до хиляди консуматори и е споделена от съвсем 270 разнообразни страници във Facebook. 

БНР се свърза с доц. доктор Атанас Мангъров, който изрично отрече да е казвал сходно нещо. " Не съм казвал такова нещо. Няма въз основа на какво да се каже “, сподели доцент Мангъров.

И определи потреблението на името му като " предизвикателство на интерес “. Мангъров обаче остава запазен към слагането на Covid ваксини на деца.Какво демонстрират тестванията на имунизацията против Covid на " Пфайзер/Бионтех “ във възрастовата група 5-11 години

По данни на Европейската организация по медикаментите, представени от сайта coronavirus.bg, при деца от 5 до 11 години дозата Comirnaty е по-ниска от тази, която се употребява при хора на възраст 12 години и по-големи (10 µg, спрямо 30 µg).

Както и при по-голямата възрастова група, имунизацията се ползва като две инжекции в мускулите на мишницата с период от три седмици.В късата характерност на продукта, на база получени дози от деца в групата от 5 до 11-годишна възраст, е разказано, че най-честите нежелани реакции са сходни на тези при хора на възраст 12 и повече години.

Те включват болежка на мястото на инжектиране, отмалялост, главоболие, зачервяване и отичане на мястото на инжектиране, мускулна болежка и настинка. Тези нежелани реакции нормално са леки или умерени по тежест и се усъвършенстват в границите на няколко дни след имунизацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР